DV Spanplafonds

Opdracht : ontwerp een nieuwe toonzaal met bureelruimte waarin we de mogelijkheden en voordelen van ons product kunnen etaleren.

DVSpanplafond is een jonge onderneming met twee ervaren stielmannen aan het roer.  Vorig jaar werd een oude rijwoning gekocht in het centrum van Wevelgem. Na wikken en wegen werd beslist om van nul te starten en het gebouw met de grond gelijk te maken.  De keuze van een staalstructuur was snel gemaakt. Zo zijn alle zijwanden en plafonds in spandoek opgebouwd rond de nieuwe staalstructuur.  Hierbij werd rekening gehouden met de vele mogelijke toepassingen : spanplafond (wit, zwart,...), spanwand, lichtwand, akoestisch plafond, fotowand,.... .  Met een raampartij van 6m hoog laten we het daglicht tot diep in de ruimte doordringen. De aangepaste lichtwand zorgt  hiervoor wanneer de zon niet meer van de partij is.  Dit creëert diepte in het smalle gebouw.

In het midden werd een akoestische demo-ruimte voorzien maar werd ook plaats gecreëerd om de technieken en de trap naar boven te onttrekken aan het zicht van de straat.  Op de eerste verdieping bevinden zich de burelen en de nodige bergruimte om er in alle rust efficiënt te kunnen werken.

Een geslaagd project.  Veel succes aan Mehdi & Ignace.

 
Back to top